BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Balıklı Ortaokulu

Balıklı Köyü Tarihçesi

Balıklı köyünün ilk adı Mendure´dir.İsmi Balıkesir şehrinde mezarı bulunan Zağnos Paşa´nın kızının adından gelmektedir,kızın adı Mendehora´dır.Sultan 2.Mehmet (Fatih Sultan Mehmet)Manisa şehzadesi olduğu dönemde İstanbul´a giderken köye balığı bol olduğundan Balıklı ismini vermiştir.Mahallenin içinden geçen dere üzerinde Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış tarihi köprü vardır.Zağanos Paşa Fatih Sultan Mehmet´in kayınpederi ayrıca İstanbul´un fethinde ki önemli komutanlardandır.Balıklı mahallesi Balıkesir ovasında bulunmaktadır.Fatih bu ovadan köy alanı da dahil büyük  bir alanı Zağanos Paşa´ya hediye etmiştir o da bu köye kızının adını vermiştir.Zağnos Paşa´nın şehir merkezinde orjinal adıyla bilinen bir camii bulunmaktadır.

Balıklı mahallesi Balıkesir merkeze 14 km. mesafededir.Köy,bir ova mahallesidir.Mahallenin iklimi,bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede hem İlkokul hem de Ortaokul vardır.Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.Sağlık ocağı bulunmaktadır.Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup merkeze gün içinde devamlı araç(Köy minübüsleri)gidip gelmektedir.

Yıllara göre mahalle nüfus verileri:

1985 de 1459 kişi

1990 da 1565 kişi